Председник
Управног одбора

Поздравна реч председника Управног одбора

Радни век провео сам у својој професији, као грађевински инжењер. У мојој радној биографији много је градитељских подухвата, постављених темеља, изграђених објеката. Сећање на то испуњава ме поносом, данас кад проводим своје мирне пензионерске дане.

И док сам ишао са градилишта на градилиште налазио сам времена за своју другу велику страст – родословље. Кад год би ми се указала прилика походио сам архиве и места којима су прошли моји преци. Бележећи траг њиховог постојања, одуживао сам им се на томе што данас и сам постојим. И ја и моја породица, моја деца и унуци.

Приступајући Друштву српских родословаца „Порекло“ сусрео сам људе који деле исту ову страст. Посебно сам био обрадован што ово удружење у великом броју чине млади људи. То ме чини спокојним и наоружаним надом да није све пропало. Напротив.

Ови млади људи су и главни разлог што сам се данас прихватио и наизглед немогућег задатка – да станем на чело подухвата који ће Србији и Србима подарити први Дом српских родословаца. Уверен сам да ћемо уз подршку добрих људи у овом подухвату успети. Било то за годину, две или пет. Успећемо. Камен по камен сазидаћемо задужбину која ће бити много више од родословног дома. Биће то место окупљања свих у којима тиња љубав и поштовање према прецима. Које ће показати да дух задужбинарства код Срба и даље живи.

Председник Управног одбора Задужбине "Порекло"
Дипл. инж. грађ. Владимир Томашевић